Friday, 23 September 2011

This is a Story...Please Read This!!



Hi, Mommy.

...I'm your baby. You don't know me yet, I'm only a few
weeks old. You're going to find out about me soon, though, I promise.
Let me tell you some things about me. My name is John, and I've got
beautiful brown eyes and black hair. Well, I don't have it yet, but I
will when I'm born. I'm going to be your only child, and you'll call me
your one and only. I'm going to grow up without a daddy mostly, but we
have each other. We'll help each other, and love each other. I want to
be a doctor when I grow up.



You found out about me today, Mommy! You were so excited, you couldn't
wait to tell everyone. All you could do all day was smile, and life was
perfect. You have a beautiful smile, Mommy. It will be the first face I
will see in my life, and it will be the best thing I see in my life. I
know it already.



Today was the day you told Daddy. You were so excited to tell him about
me! ...He wasn't happy, Mommy. He kind of got angry. I don't think that
you noticed, but he did. He started to talk about something called
wedlock, and money, and bills, and stuff I don't think I understand
yet. You were still happy, though, so it was okay. Then he did
something scary, Mommy. He hit you. I could feel you fall backward, and
your hands flying up to protect me. I was okay... but I was very sad
for you. You were crying then, Mommy. That's a sound I don't like. It
doesn't make me feel good. It made me cry, too. He said sorry after,
and he hugged you again. You forgave him, Mommy, but I'm not sure if I
do. It wasn't right. You say he loves you... why would he hurt you? I
don't like it, Mommy.



Finally, you can see me! Your stomach is a little bit bigger, and
you're so proud of me! You went out with your mommy to buy new clothes,
and you were so so so happy. You sing to me, too. You have the most
beautiful voice in the whole wide world. When you sing is when I'm
happiest. And you talk to me, and I feel safe. So safe. You just wait
and see, Mommy. When I am born I will be perfect just for you. I will
make you proud, and I will love you with all of my heart.



I can move my hands and feet now, Mommy. I do it because you put your
hands on your belly to feel me, and I giggle. You giggle, too. I love
you, Mommy.



Daddy came to see you today, Mommy. I got really scared. He was acting
funny and he wasn't talking right. He said he didn't want you. I don't
know why, but that's what he said. And he hit you again. I got angry,
Mommy. When I grow up I promise I won't let you get hurt! I promise to
protect you. Daddy is bad. I don't care if you think that he is a good
person, I think he's bad. But he hit you, and he said he didn't want
us. He doesn't like me. Why doesn't he like me, Mommy?



You didn't talk to me tonight, Mommy. Is everything okay?



It's been three days since you saw Daddy. You haven't talked to me or
touched me or anything since that. Don't you still love me, Mommy? I
still love you. I think you feel sad. The only time I feel you is when
you sleep. You sleep funny, kind of curled up on your side. And you hug
me with your arms, and I feel safe and warm again. Why don't you do
that when you're awake, any more?



I'm 21 weeks old today, Mommy. Aren't you proud of me? We're going
somewhere today, and it's somewhere new. I'm excited. It looks like a
hospital, too. I want to be a doctor when I grow up, Mommy. Did I tell
you that? I hope you're as excited as I am. I can't wait.



...Mommy, I'm getting scared. Your heart is still beating, but I don't
know what you are thinking. The doctor is talking to you. I think
something's going to happen soon. I'm really, really, really scared,
Mommy. Please tell me you love me. Then I will feel safe again. I love
you!



Mommy, what are they doing to me!? It hurts! Please make them stop! It
feels bad! Please, Mommy, please please help me! Make them stop!



Don't worry Mommy, I'm safe. I'm in heaven with the angels now. They
told me what you did, and they said it's called an abortion.



Why, Mommy? Why did you do it? Don't you love me any more? Why did you
get rid of me? I'm really, really, really sorry if I did something
wrong, Mommy. I love you, Mommy! I love you with all of my heart. Why
don't you love me? What did I do to deserve what they did to me? I want
to live, Mommy! Please! It really, really hurts to see you not care
about me, and not talk to me. Didn't I love you enough? Please say
you'll keep me, Mommy! I want to live smile and watch the clouds and
see your face and grow up and be a doctor. I don't want to be here, I
want you to love me again! I'm really really really sorry if I did
something wrong. I love you!





I love you, Mommy.



Every abortion is just…

One more heart that was stopped.
Two more eyes that will never see.
Two more hands that will never touch.
Two more legs that will never run.
One more mouth that will never speak.

if u're against abortion, please share this!!

Saturday, 10 September 2011

Minum! Jangan Nda Minum :)

Ups! minum jangan nda minum? macam lain saja.. hahaha
Maksud saya..minum air kosong bah...do u know what kind of plain water look like? tipu kalau nda tau..tapi kalau betul2 nda tau nah! tengok gambar nie..hiks!


Berapa gelas/liter kamu minum air sehari? selalunya..kita disarankan 8 gelas sehari kan? 8 gelas sehari tu standard la katakan.. 




tapi kalau baby kena suru minum 8 gelas air sehari  ka juga? tidak kan? 
dan kita yang mencapai berat badan beratus kilogram(kg)  kena minum 8 gelas air sehari saja ka? kamu rasa cukup ka untuk badan kita? absolutely not enough! 


Okeh! sini ada CARA utnuk mengira berapa banyak air kita harus minum sesuai dengan berat badan kita.


Formula: setiap 20 kg berat badan = 1 liter air sehari

contoh: berat badan saya katakan la 45 kg. so, saya kena minum air lebih kurang 2liter lebih sehari..(tapi kalau minum lebih pun tidak apa juga)..
contoh lain: berat badan 60kg, so kena minum sebanyak 3liter air sehari. (lebih tidak apa..jangan saja kurang ya..)


Okeh! i have some more tips..
> JANGAN MINUM air dalam botol plastik yang sudah terdedah lama di bawah sinaran matahari atau air dalam botol plastik ditinggalkan dalam kereta semasa cuaca yang panas. sebab: botol plastik itu diperbuat dari pelbagai bahan kimia. jika botol air plastik terdedah dengan sinaran matahari maka, kimia dalam plastik tersebut terurai dan mencemarkan air yang ada di dalam botol tersebut. Jika anda minum air yang suda tercemar dengan bahan kimia, ia akan menyebabkan kesan buruk pada badan kita. 




Nah! kalau hari2 minum air yang sudah tercemar dengan bahan kimia apa kesan dia? tidak lain tidak bukan toxicity! (badan kita ada racun)..dan mungkin boleh sebabkan cancer juga.. so, use glass bottle instead of plastic bottle for your safety. :)


> kalau mo beli mineral water perkara paling penting kamu tengok pada botol air adalah "HACCP" sangat2 penting nie tau.. kalau ada HACCP tu..bermakna selamat untuk diminun..macam juga cop halal kan..

Water cannot hurt anybody as long as u use/drink in the right way! :)



Friday, 9 September 2011

My VIC :)

HOLLA! HOLLA! whatzup u guys? is your day going smooth today? hmph..finally.... i have a space to breathe and update my blog and online FB happily.. ahakz! :) recently, i've been quite busy for my test 1 and midsem.. now i'm FREE!!!! 

But, two weeks from now..i have another test again..wargh!!! tapi..it's ok la.. :)

Okay! back to my topic. Do u know what VIC stand for? unusual right? 
VIC means "Very Important Color".


Do u see image i've posted above? if u don't, maybe.. u are an Alien (kidding)..hehehe and that color, is my VIC

Most of my stuff purple color..see~ 

my bag :)
my pencil case, file and pen also purple color! i love them very much!

my laptop background, sticker and headphone..also purple..heee :)
hmm..u all know what kind of thing is that right? ^_^ 

I have some more pictures actually..but, only a few of them I'd shared to u..more than enough right? :) psssttt..my towel, brush teeth, hair clip, hair band, purse also purple bah! heee :)


Dear my beloved members and visitors.. please do keep follow up my blog update k..coz tomorrow i wanna give u some simple tips. Remember! it's about HEALTH :)

Tuesday, 6 September 2011

Student Dan Maggie :)



Holla2..apa khabar kamurang? ada sihat ka?
hmph...cakap pasal maggie nie mesti kena kasi kait dengan student kan? kan? kan?
dan student mesti kena kasi kait dengan maggie kan? kan? kan?

Tapi student nie tidak la makan maggie saja selalu..sebenarnya perkara utama yang paling saya mo hindarkan adalah maggie. Biasa lah..maggie kan banyak kandungan 'ajinomoto'..nda baik untuk otak bah..hihi

Tapi berguna juga bah maggie nie sama student. eh, silap..hehe bukan student saja..tapi orang yang suda bekerja ka, tidak bekerja ka,..maggie tetap menjadi pilihan..maggie kan sekejap masak, jimat lagi. :)

BUT, u have to remember that..maggie absolutely can't fit our healthy diet due to the unhealthy ingredients..



mmmm...banyaknya pilihan...
Maggie also categorized as fast food. So, take a look!!

Makanan segera banyak aditif atau pun bahan campuran.
Aditif adalah bahan kimia yang dicampurkan ke dalam makanan dan ubat-ubatan bagi tujuan meningkatkan kualiti, menambahkan keenakan dan memantapkan kesegaran.

Lemak berlebihan.
makanan segera sangat terkenal dengan kandungan lemaknya yang berlebihan. Sebagai contoh, sebiji burger mengandungi sebanyak 35% atau mungkin lebih lemak.

Tiada zat.
makanan segera hanya mengandungi hanya sedikit kalori dan tiada zat. la mampu mengenyangkan perut dan memberi bahan bakar untuk digunakan oleh tubuh.

Gula.
Kebanyakan makanan segera amat manis. Bahan pemanis berkalori rendah aspartam, pernah dilaporkan membawa kesan sampingan mudarat

Serat.
Sesetengah serat melegakan sembelit atau baik dalam penyerapan kolesterol, dengan itu membantu mengurangkan kolesterol di dalam darah. la juga membantu mencegah penyakit jantung dan sesetengah kanser terutamanya usus. Tetapi makanan segera begitu banyak diproses dan ia hampir tidak mengandungi serat

Vitamin dan zat galian.
Jangan terpedaya dengan dakwaan tentang vitamin dan zat galian di dalam makanan segera. Memang benar bahan-bahan itu terdapat di dalamnya tetapi tidak mencukupi memandangkan sejumlah besar lemak, garam dan kalori anda makan pada masa yang sama.

Saya selalu makan maggie. huh! mati la saya awal nie..hahaha ups! kidding only aa... err...i have test tommorow and the next day also..so, MELL! good luck!

Saturday, 3 September 2011

Kuah/Sup,Tahan Lebih Lama?


Hello2..apa kabar hari ini? sihat? dah makan? saya harap anda sihat2 sahaja ya..okay! today i wanna share something to u. Maybe most of u already heard, read or even apply this simple tips..but for those who didn't know don't worry. i'm here to tell u.
Laaa tips nie pun dengar2 dari kakak ja..hahaha tapi kmu pun boleh apply juga..dengan tips nie nda la membazirkan kalau nda habis.


Bowl Okay let's start!!
 

>  Jangan guna senduk bekas anda mengambil lauk lain atau bekas senduk nasi untuk mengambil kuah/sup.Maksudnya, setiap jenis lauk mesti ada senduk disediakan. cara ini boleh menghalang daripada kandungan lauk dan sup bercampur.

Elakkan jari anda atau mana2 bahagian badan kita tersentuh pada kuah/sup. mana la tau kut2 ada bacteria melekat pada jari. Hysterical 

>  Dan yang paling penting. Jangan gunakan senduk/sudu yang anda suda guna untuk makan sekiranya mengambil kuah/sup. 
Tahu kah anda bahawa: air liur kita mempunyai enzyme? enzyme itu dinamakan enzyme "amylase". Sudu/senduk yang kita gunakan untuk makan, sudah tentu banyak enzyme melekat pada sudu/senduk tersebut. dan sekiranya sudu tadi digunakan untuk mengambil kuah/sup maka, kuah/sup itu tercemar dengan enzyme kita sendiri!. 

Kalau air liur kita bercampur dengan kuah/sup mahupun lauk pauk maka tindakan kimia akan berlaku dan membuatkan kuah/sup kita cepat basi! 

So, untuk mengelak pembaziran makanan berlaku, jom ikut tips ni! :) 


Mo kuar nie..p beli AC adaptor untuk lappy saya. hiks! rosak! buat assignment pun tergendala.

Friday, 2 September 2011

Holiday vs. Assignment

Drag and drop me
Cuti memang best..boleh jalan2, beraya dan orang kata boleh relax kan minda, boleh sembang lama2 dengan kawan, dengan boyfriend/girlfriend kalau ada lah..^_^ dan yang paling penting family, boleh tolong dorang buat kerja di rumah. kalau saya, cuti pun nda dapat relax owh.

Drag and drop meMemandangkan saya ni masih lagi bergelar "student" bila ada announcement esok cuti ka, minggu depan cuti ka, ataupun bulan depan cuti ka.. first yang terlintas dalam fikiran saya "yes!! boleh enjoy otak rehat dari segala medical term yang sangat susah untuk diingat" then a few second after that.. the second thought came out " there must be a bundle of assignment given before holiday" memang banyak assignment pun kena bagi..fuh! boleh tahan.

cuti mo habis suda. assignment nda siap lagi! ni kali la..

Dan s'karang ni tengah siap kan assignment yang berbakul-bakul banyaknya ..dan setiap satu subject yang saya ambil mesti ada homework nya..aduh!!

tadi cari info assignment di internet. tapi yang saya jumpa "blog"..haha (ni budak bah..menyimpang~  :p)

It's still okay if only the assignment given during holiday but, what make it triggered is, after this holiday our test 1 and midsem exam start..tapi nda apa..kalau student memang macam ni la..nda lari dari segala assignment/tutorial/quiz/test/exam. ih! semua la ada.."pakej" urang bilang.



Mell, good luck! u can make it if u really want to! :)